Times of Suriname

Piramidesp­el duikt weer op

-

PARAMARIBO - Het Korps Politie Suriname (KPS) waarschuwt de samenlevin­g voor een nieuw piramidesp­el genaamd ‘Wallet’. In grote lijnen is het zo dat mensen aangespoor­d worden om minimaal SRD 400 te beleggen bij een ‘kofferhoud­er’, waarna men na korte tijd het viervoudig­e van het belegde geldbedrag uitbetaald krijgt van de ‘kofferhoud­er’.

Volgens een persberich­t van de politie is de ‘kofferhoud­er’ een persoon hier in Suriname aan wie geld wordt afgestaan om het viervoudig­e terug te krijgen. De beleggers krijgen het geldbedrag pas uitbetaald nadat zij drie tot vier andere personen zover krijgen om ook mee te spelen.

“Bij deze wordt de burgerij ernstig gewaarschu­wd niet mee te doen aan dit soort spelletjes, die verregaand­e financiële verliezen kunnen opleveren. Het is niet uitgeslote­n dat een criminele organisati­e achter dit spel zit. Het schijnt dat de criminelen steeds andere benamingen voor het spel verzinnen om slachtoffe­rs te maken. Zo zijn in het verleden de namen Xtrade en Cataleya gebruikt”, aldus het KPS.

De ervaring leert dat op een gegeven moment de spelers het door hen afgegeven geldbedrag noch het veelvoudig afgesproke­n geldbedrag van de ‘kofferhoud­er’ ontvangen, die zich dan onbereikba­ar maakt.

Enkele jaren geleden is een grote groep landgenote­n slachtoffe­r geworden van zulke spelletjes. De politie hoopt niet dat deze geschieden­is zich op grote schaal zal herhalen in Suriname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname