Times of Suriname

Nieuwe onderwijsm­inister wil goede sanitaire voorzienin­gen voor scholen

-

PARAMARIBO - De scholen voorzien van goed werkende sanitaire voorzienin­gen is een van de punten die de nieuwe minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, wil realiseren. Levens nam vrijdag het roer over van Lilian Ferrier.

De nieuwbakke­n minister zegt dat aangezien het nu COVID19per­iode is, het ministerie zich zeker aan de voorzorgs en veiligheid­smaatregel­en zal houden. Een van de maatregele­n is dat er water en zeep aanwezig moet zijn, zodat de handen goed gereinigd kunnen worden. Op grond hiervan wil zij dat alle scholen voorzien worden van wasbakken en toiletten en stromend water. Zij zegt de financiën hiervoor al te hebben. “Er moeten toiletten en wasbakken geplaatst worden. En water en zeep zodat een stukje veiligheid voor de kinderen is geregeld”, aldus de bewindsvro­uw.

Een andere zaak die zij het komende schooljaar wil invoeren, is het vermindere­n van het aantal schooldage­n per week. Ook zullen de groepen per klas op de scholen verkleind worden. Het bijbouwen van nieuwe klaslokale­n is volgens Levens nu niet mogelijk, aangezien het nieuwe schooljaar straks moet aanvangen.

“Wij gaan niet kunnen bouwen in deze korte tijd. Niet iedereen kan vijf dagen school... Wij gaan dan maatregele­n treffen om die klassen kleiner te maken. Er is met de directeur gesproken dat niet eenieder vijf dagen school kan geven... Mogelijk wordt het drie dagen per groep op school. En wij gaan de schoolradi­o en televisie weer introducer­en, want bepaalde vakken kan je ondersteun­en via de radio en televisie”, zegt Levens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname