Times of Suriname

Hoofdverda­chte in Maddie-zaak kreeg mogelijk hulp van vrouw

-

DUITSLAND De Duitse politie kent eindelijk de naam van de mogelijke medeplicht­ige van de 43jarige Christian Brueckner, de hoofdverda­chte in de verdwijnin­gszaak rond Maddie McCann. Het zou gaan om een vrouw waarmee hij eerder diefstalle­n pleegde in de Portugese Algarve. De 43jarige Duitse vrouw Nicole F. zou voor een doorbraak in de zaak rond de verdwijnin­g van de Britse peuter kunnen zorgen.

Daarover schrijven Britse media. F. is een exvriendin van verdachte Christian Brueckner. De twee zouden in de periode rond de verdwijnin­g geregeld samen inbraken gepleegd hebben in de Algarve.

Een Portugees stel zou de vrouw in verband hebben gebracht met Brueckner. Het koppel beschuldig­t de vrouw ervan betrokken te zijn geweest bij een inbraak in november 2007 waarbij 100.000 euro gestolen werd uit een woning. De diefstal zou op dezelfde manier zijn uitgevoerd als die bij de verdwijnin­g van Maddie. De twee dienden een officiële klacht in bij de politie. De vrouw wordt er ook van beschuldig­d een wegwerpmob­ieltje te hebben gebruikt om Brueckner in te lichten dat het huis, waar de 100.000 euro verbogen lag, leeg was. De zaak werd uiteindeli­jk nooit opgelost. F. woonde een aantal jaren in Portugal en zou moeilijke opvoedbare tieners hebben opgevangen als onderdeel van een Duits pleegouder­programma. In 2017 keerde ze terug naar Duitsland. De vrouw woont momenteel in Beieren en zou in de gezondheid­szorg werken. Ze zou drie kinderen hebben.

Nicole F. wilde vrijdag niet reageren op de beschuldig­ingen. Ze ontkende wel dat zij en Brueckner ooit een relatie hebben gehad.

Haar vader wist wel te vertellen dat Maddieverd­achte Christian Brueckner er altijd over opschepte dat hij een drugssmokk­elaar was en dat hij gemakkelij­k kinderen kon verbergen in zijn caravan. Brueckner zou daaraan toegevoegd hebben: “Niemand kan ze vinden, niemand kan je vangen.”

Volgens de vader vertelde de

Duitser hem dat hij cannabis in zijn caravan vervoerde door Europa. “In mijn busje kan ik vijftig kil ‘gras’ meenemen, niemand kan het zien.” De man zou ook gezegd hebben: “Ik kan kinderen transporte­ren. Drugs en kinderen. Je kan ze met dit busje vervoeren en niemand kan ze vinden.” Brueckner en Nicole F. zouden elkaar in 2006 hebben ontmoet en hij zou zijn camper geregeld bij haar op de oprit hebben geparkeerd. De Britse peuter Maddie McCann verdween op 3 mei 2007 uit een appartemen­tencomplex in het Portugese stadje Praia da Luz. Haar ouders zaten op het moment van de verdwijnin­g verderop in een restaurant te eten met vrienden. Christian Brueckner werd afgelopen maand als hoofdverda­chte genoemd in de zaak. De man zit momenteel een gevangenis­straf uit in Kiel voor drugshande­l en heeft, inmiddels twee derde daarvan uitgezeten. Brueckner heeft om vervroegde vrijlating verzocht.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname