Times of Suriname

Matthijs de Ligt geblesseer­d

-

VOETBAL Matthijs de Ligt moet naar alle waarschijn­lijkheid een operatie ondergaan om van zijn schouderpr­oblemen af te komen, zo meldt de Corriere di Torino. De verdediger van Juventus kwakkelt al tijden met de blessure en greep woensdag tegen Sassuolo (33) enkele keren opzichtig naar zijn pijnlijke schouder.

De Ligt zal in overleg met de technische staf van Juventus moeten bepalen wanneer de ingreep gaat plaatsvind­en. Dat stelt de twintigjar­ige centrumver­dediger en zijn Italiaanse werkgever voor een dilemma: De Ligt kan in principe doorspelen met de kwetsuur en zou op die manier de eindfase van de Champions League in augustus kunnen meedoen. Als gekozen wordt voor een operatie, moet De Ligt eerst enige tijd herstellen.

Op 23 november kreeg De Ligt voor het eerst problemen met zijn schouder, toen het gewricht in de wedstrijd tegen Atalanta (13 zege) uit de kom ging. De duels die volgden speelde exAjacied gewoon mee, al miste hij op 11 december wel het Champions Leagueduel met Bayer Leverkusen (02 zege) vanwege de klachten. Sinds de hervatting van het Italiaanse voetbal greep de mandekker in meerdere duels naar zijn schouder, maar hij miste er geen minuten door.

De vraag is nu dus of De Ligt het slot van de Champions League kan meemaken. Juventus speelt over precies drie weken, op 7 augustus, de return in de achtste finale van het toernooi tegen Olympique Lyon. De koploper van de Serie A ging eind februari in de heenwedstr­ijd met 10 onderuit tegen Lyon. Mocht Juve doorstoten naar de laatste zestien, dan wordt Real Madrid of Manchester City de tegenstand­er. (VP)

 ??  ?? Matthijs de Ligt is geblesseer­d geraakt aan zijn schouder en moet misschien geopereerd worden. (Foto: VP)
Matthijs de Ligt is geblesseer­d geraakt aan zijn schouder en moet misschien geopereerd worden. (Foto: VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname