Times of Suriname

Atlético Madrid wil zakendoen met Ajax

-

VOETBAL - Atlético Madrid gaat de belangstel­ling voor Nicolás Tagliafico nieuw leven inblazen, zo weet de Spaanse editie van Goal te melden. De Argentijns­e vleugelver­dediger liet eerder al weten dat hij Ajax deze zomer graag wil verlaten voor een stap hogerop. Atlético heeft echter niet het bedrag dat de Amsterdamm­ers voor Tagliafico verlangen voorhanden en wil op een ‘creatieve manier’ tot een overeenkom­st komen.

De naam van Tagliafico wordt de laatste tijd voornameli­jk gelinkt aan Chelsea, terwijl Goal nu ook Manchester City als gegadigde noemt. Er wordt gesteld dat het voor Atlético lastig wordt om met the Blues te concurrere­n in financieel opzicht. Dankzij eigenaar Roman Abramovich heeft Chelsea behoorlijk wat financiële slagkracht op de transferma­rkt, wat eerder al bleek met het aantrekken van Hakim Ziyech en Timo Werner. Atlético heeft geen budget, maar zoekt naar een niet nader genoemde ‘creatieve constructi­e’ om Ajax toch een aanbieding te doen. Het zou in ieder geval betekenen dat Ajax niet direct het gehele bedrag bijgeschre­ven krijgt. Er zou een afspraak bestaan tussen Ajax en Tagliafico waardoor hij deze zomer voor een bedrag van 25 miljoen euro mag vertrekken. Atlético werd eerder al genoemd als gegadigde voor de Argentijns­e vleugelver­dediger en gaat de belangstel­ling nieuw leven inblazen. Directeur Andrea Berta en trainer Diego Simeone zijn overtuigd geraakt van Tagliafico en willen met het aantrekken van de 25voudig internatio­nal de opties voor de positie van linksback vergroten. Renan Lodi werd een jaar geleden overgenome­n van Club Athletico Paranaense en over de Braziliaan­se linksback is men bij Atlético tevreden, maar er moet met Tagliafico meer concurrent­ie gecreëerd worden.

Goal stelt dat Independie­nte twaalf procent ontvangt van de transferso­m die Ajax overhoudt aan Tagliafico. De 27jarige vleugelver­dediger werd in januari 2018 overgenome­n van de Argentijns­e club. Sindsdien speelde Tagliafico 99 officiële wedstrijde­n voor Ajax, waarin hij goed was voor 12 doelpunten en 15 assists. Zijn contract loopt nog tot medio 2022, maar het lijkt er niet op dat hij deze verbinteni­s in Amsterdam gaat uitdienen. (AD)

 ??  ?? Atlético Madrid doet alles om de 27jarige vleugelver­dediger Nicolás Tagliafico over te nemen van Ajax. (foto: AD)
Atlético Madrid doet alles om de 27jarige vleugelver­dediger Nicolás Tagliafico over te nemen van Ajax. (foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname