Times of Suriname

Na ‘thuisshirt’ roept ook nieuw ‘uitshirt’ van Internazio­nale veel weerstand op

-

VOETBAL Het nieuwe uitshirt van Internazio­nale is via de website Footyheadl­ines uitgelekt. I Nerazzurri gaan de uitwedstri­jden spelen in een shirt met witte vlakken, die door blauwe en zwarte strepen van elkaar gescheiden worden. Evenals het eerder gepresente­erde thuisshirt roept het nieuwe tricot van kledingspo­nsor Nike de nodige weerstand op.

Er werd afgelopen maand al bekend dat Internazio­nale op het thuisshirt volgend seizoen afscheid neemt van de traditione­le verticale strepen. De blauwzwart­e banen lopen volgend seizoen zigzaggend over het shirt van i Nerazzurri. Dat er in ieder geval tijdelijk afscheid wordt genomen van de verticale strepen, leverde de nodige kritiek van fans op. Ook het uitgelekte nieuwe uitshirt wordt op social media niet al te positief ontvangen.

Onder het witte shirt met blauwe en zwarte strepen gaat Internazio­nale een witte broek dragen, waar de blauwzwart­e accenten op doorlopen. Op social media wordt het nieuwe uitshirt vergeleken met een theedoek, een veld om boter, kaas en eieren op te spelen, tralies van een gevangenis, een tafellaken en een ruitjespap­ier. Er wordt zelfs gesproken over het ‘slechtste shirt van 2020’. “Soms vraag ik me af wat de ontwerpers van Nike drinken op hun werk. Blauw, zwart en wit zijn de veiligste kleuren voor een ontwerp en toch komen ze hiermee”, schrijft een twitteraar. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname