Times of Suriname

Misschien bizarre trainerswi­ssel bij Barcelona

-

VOETBAL - Het is geen geheim dat coach Quique Setién in vieze papieren zit bij FC Barcelona. En volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo zorgen de Catalanen misschien wel voor een bizarre trainerswi­ssel. Patrick Kluivert zou voor de spelersgro­ep namelijk optie numero één zijn om de nieuwe T1 te worden.

De nummer twee van de Primera División zit met de handen in het haar, want Setién voldoet niet, maar mogelijke opvolgers als Ronald Koeman en Xavi liggen momenteel vast. Dat betekent dat de clubleidin­g ook intern naar oplossinge­n moet zoeken. En dus zou Kluivert door spelersgro­ep naar voren zijn geschoven. De voormalige spits van Barça, maar ook Ajax en AC Milan zou op de bank moeten plaatsneme­n in augustus tijdens de apotheose van de Champions League.

Kluivert is momenteel nog hoofd jeugdoplei­ding in het Camp Nou-stadion en liet in die functie naar verluidt al een goede indruk achter. Toch blijft het een vreemde keuze. In het verleden was Kluivert ook al actief als bondscoach van Curacao en sportief directeur van PSG, maar in die functies maakte hij geen goede beurt. Verder deed hij enkel trainerser­varing als assistent-coach op. Men zou echter hopen op een scenario à la Zinedine Zidane. Die stroomde bij Real Madrid ook door vanuit het jeugddepar­tement, met alles successen van dien.

De beslissing zou nu in handen liggen van het bestuur, maar voorlopig blijft Setién nog op post. Het is overigens niet bekend of Kluivert ook kans maakt op een langlopend contract als trainer, mogelijk vormt hij alleen een noodoploss­ing. (VN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname