Times of Suriname

Hazard kritisch na eerste jaar Real

-

VOETBAL - Hij kroonde zich in zijn eerste seizoen in La Liga met Real Madrid meteen tot kampioen, maar een door blessures geteisterd­e Eden Hazard (29) is er zich bewust van dat hij voorlopig nog niet het beste van zichzelf kon laten zien in Spanje en de 100 miljoen euro niet kon rechtvaard­igen. ,,Dit was het minst goede seizoen in mijn carrière”, erkende Hazard bij

Franceinfo.,,Ik hoop dat het volgend seizoen beter wordt”, liet Hazard nog optekenen. ,,Maar het was ook niet verschrikk­elijk dit jaar. In mijn eerste jaar bij Real Madrid ben ik kampioen geworden. Ik had niet meer kunnen dromen. Enkel op individuee­l vlak was het minder. Het was zeker het minst goede seizoen uit mijn carrière.”

Hazard, die afgelopen donderdag nog een uur meespeelde in de kampioenen­wedstrijd van Real Madrid, zat niet bij de selectie van coach Zinédine Zidane voor de laatste competitie­wedstrijd bij Leganés. Daarna wacht Real Madrid op 7 augustus nog de return van de achtste finales in de Champions League bij Manchester City, dat de heenwedstr­ijd in Spanje met 1-2 won. ,,In feite was het een heel bizar seizoen”, aldus Hazard. ,,Het was collectief al heel goed, maar het kan nog beter worden als we ons kwalificer­en tegen Manchester City. Onze volgende titel moet de Champions League worden. Maar we beseffen dat het tegen City heel moeilijk wordt. Ze hebben een zeer mooi team.” (AD)

 ??  ?? Eden Hazard had geen groot aandeel in het behalen van de landstitel bij Real Madrid, daarom is de Belg kritisch op zichzelf. Hij wil het het volgende seizoen veel beter doen. (Foto: AD)
Eden Hazard had geen groot aandeel in het behalen van de landstitel bij Real Madrid, daarom is de Belg kritisch op zichzelf. Hij wil het het volgende seizoen veel beter doen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname