Times of Suriname

Twitter moet namen vrouwen delen die Bieber beschuldig­en van verkrachti­ng

-

De rechter heeft bepaald dat de identiteit­en moet vrijgeven van de twee vrouwen die Justin Bieber beschuldig­en van verkrachti­ng, meldt NBC. De zanger ontkent betrokkenh­eid en eist dat het sociale medium waarop de beschuldig­ingen naar buiten kwamen, laat weten wie er achter deze tweets zitten.

Bieber mag Twitter van de rechter dagvaarden om zodoende achter de identiteit van de twee vrouwen te komen. Mogelijk gaat het om één persoon die zich via het sociale medium als twee verschille­nde personen voordoet. De 26jarige artiest zou in de nacht van 9 op 10 maart 2014 een vrouw die zich Daniëlle noemt naar zijn hotelkamer in het Four Seasonshot­el in Austin, Texas, hebben gelokt.

Vervolgens zou de zanger haar hebben verkracht, meldt ze op Twitter. Volgens Bieber heeft de regionale manager van de Four Seasonshot­elketen bevestigd dat de zanger op 9 en 10 maart 2014 niet in het hotel in Austin verbleef. De zanger toont bovendien een aankoopbew­ijs van een Airbnbloca­tie waar hij die nacht zou hebben geslapen samen met zijn toenmalige vriendin Selena Gomez.

“Iedere aantijging van seksueel misbruik moet serieus worden genomen en daarom is het noodzakeli­jk dat ik reageer”, aldus de zanger, die naar eigen zeggen tijdens zijn hele carrière te maken heeft gehad met “allerhande beschuldig­ingen”. “Dit verhaal is echter feitelijk onmogelijk en daarom zal ik samen met Twitter en de autoriteit­en juridische stappen ondernemen.”

(NU)

 ??  ?? Twitter
Twitter

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname