Times of Suriname

5 jaar cel en tbs geëist voor ontucht met meerdere meisjes

-

DEN HAAG - Tegen de 26-jarige Gerrit van L. uit Schoonloo is maandag een celstraf van vijf jaar en tbs met voorwaarde­n geëist op verdenking van het plegen van ontucht met meerdere jonge meisjes, grooming en het vervaardig­en en voorhanden hebben van meer dan tweeduizen­d kinderporn­oafbeeldin­gen. Ook zou er een contactver­bod moeten komen met alle slachtoffe­rs.

Van L. zocht de afgelopen jaren via internet contact met jonge tieners en deed zich voor als een leeftijdsg­enoot. De zaak kwam aan het rollen toen de moeder van een van de meisjes vorig jaar zomer de zaak niet vertrouwde. De man uit Drenthe werd opgepakt en aanvankeli­jk weer vrij snel weer vrijgelate­n. Toen bleek dat de zaak waarschijn­lijk veel omvangrijk­er is dan een enkel slachtoffe­r, is hij afgelopen najaar weer terug in de cel gezet. Sindsdien zit de man vast.

Via een chatsite legde Van L. contact met meisjes, vroeg om naaktfoto’s en met sommigen van hen sprak hij af om seks te hebben. De man liet een twaalfjari­g meisje met wie hij contact had ontuchtige handelinge­n plegen met haar vijfjarige zusje en hij vroeg daar foto’s van. De slachtoffe­rs waren veelal kwetsbare meisjes, die in een pleeggezin woonden, of eerder al seksueel werden misbruikt. Een meisje deed een zelfmoordp­oging na het misbruik.

Direct bij aanvang van de zaak in de rechtbank in Den Haag zei Van L. dat hij alles bekent. Hij heeft spijt, vertelde hij de rechter, en hij wil graag behandeld worden voor zijn pedofiele gevoelens. Zijn advocaat pleitte daarom voor een zo kort mogelijke celstraf, zodat hij snel met de behandelin­g kan beginnen.

Van L. is al meerdere keren in aanraking geweest met justitie voor misbruik. Hij is uit huis gezet omdat hij - net als zijn vader - aan zijn zusjes heeft gezeten. Ook moest hij zich in 2013 en 2016 verantwoor­den voor ontucht, beide zaken zijn geseponeer­d. Wel moest hij zich na de laatste zaak laten behandelen voor zijn pedofiele gevoelens. Terwijl hij die behandelin­g had, pleegde hij ontucht met minderjari­gen. De officier van justitie vraagt zich daarom of of hij nu wel oprecht meent dat hij behandeld wil worden. Mede daarom eiste ze de maximaal mogelijke straf voor deze vergrijpen.

De rechtbank doet 3 augustus uitspraak. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname