Times of Suriname

Meer onderzoek nodig in zaak doodgestok­en fietser in Oss

-

DEN BOSCH - De 25-jarige Sudanese statushoud­er die betrokken is bij de dood van een fietser van 18 jaar in Oss, wordt verdacht van het opzettelij­k doodsteken van de jongen. Dat werd duidelijk in de rechtbank in Den Bosch. De verdachte was zelf niet aanwezig bij de korte pro-formazitti­ng. De komende tijd wil het Openbaar Ministerie zijn geestelijk­e toestand nog laten onderzoeke­n. Vanwege de lange wachttijde­n gebeurt dat niet in het Pieter Baan Centrum.

Daarnaast wordt nog door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gekeken of er bloed van de verdachte aanwezig is op de rugzak van het slachtoffe­r. Op het vermoedeli­jke steekwapen zijn al wel sporen van de man en het slachtoffe­r gevonden. De onderzoeke­n zijn waarschijn­lijk in september klaar.

Het 18jarige slachtoffe­r uit Heesch werd 19 april zwaargewon­d, liggend naast zijn fiets gevonden. Hulpdienst­en konden niets meer voor hem doen. Hij bleek te zijn neergestok­en. In de loop van de dag werd de verdachte op het station aangehoude­n.

Hij had een mes bij zich en maakte een verwarde indruk. Later bleek dat instanties die betrokken waren bij zijn huisvestin­g cruciale informatie daarover niet met elkaar hadden gedeeld. (NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname