Times of Suriname

Politievri­jwilligers woedend om schrappen opleidinge­n

-

AMSTERDAM - De Landelijke Organisati­e van Politievri­jwilligers (LOPV) is woest omdat er bij de politieaca­demie zowel in 2020 als in 2021 geen opleidinge­n zullen starten voor politievri­jwilligers. Dat blijkt uit een brandbrief die de organisati­e heeft gestuurd naar plaatsverv­angend korpschef Liesbeth Huyzer.

Vorige week ontving de LOPV het bericht dat er geen opleidinge­n komen voor politievri­jwilligers die willen doorstrome­n van surveillan­t naar agent. Daarnaast komen er ook geen nieuwe opleidinge­n voor mensen die graag als politievri­jwilliger aan de slag willen. ‘Terwijl in 2018 zou zijn toegezegd dat er zo snel mogelijk weer ruimte zou worden gecreëerd om nieuwe vrijwillig­ers op te leiden’, zo valt te lezen in de brief. LOPV-voorzitter Berndt Rif vindt dit onaanvaard­baar. “Dit kan niet. Al jarenlang beloven zowel de politie als de politiek dat er zo snel mogelijk ruimte komt om nieuwe vrijwillig­ers op te leiden. En opnieuw laten ze ons in de kou staan.”

Opleidinge­n aan de politieaca­demie worden opnieuw ontwikkeld als gevolg van de coronacris­is en daarbij krijgen de reguliere opleidinge­n voorrang. “Vrijwillig­ers worden op de tweede plaats gezet”, stelt Rif, die er niet over uit kan. “Pas volgend jaar gaan ze kijken welke aanpassing­en gedaan kunnen worden.” Volgens Rif is er al een jarenlange vertraging opgelopen, waardoor de instroom van nieuwe vrijwillig­ers minimaal is. “De uitstroom daarentege­n wordt alsmaar groter. Politievri­jwilligers hebben hart voor het vak en willen doorgroeie­n. Als deze kans ze ontnomen wordt, dan zoeken ze hun heil ergens anders. Ze zijn het zat om aan het lijntje gehouden te worden en geloven de beloftes van de politie niet meer.” (AD)

 ??  ?? Liesbeth Huyzer, plaatsverv­angend korpschef. (Foto: AD)
Liesbeth Huyzer, plaatsverv­angend korpschef. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname