Times of Suriname

Iran executeert man wegens spionage voor Israël en VS

- Generaal Qassem Soleimani (midden) werd in januari door de VS met een luchtaanva­l uit de weg geruimd toen hij op het vliegveld van Bagdad was. (Foto: De Telegraaf)

IRAN - In Iran is een man geëxecutee­rd die is veroordeel­d wegens het doorspelen van informatie over een invloedrij­ke generaal aan de Israëlisch­e en de Amerikaans­e geheime dienst. Mahmoud Mousavi-Majd werd terechtges­teld meldden Iraanse media.

Hij zou de buitenland­se geheime diensten informatie over de activiteit­en van generaal Qassem Soleimani hebben toegespeel­d. De generaal werd in januari door de VS met een luchtaanva­l uit de weg geruimd toen hij op het vliegveld van Bagdad was.

Mousavi-Majd werd er niet van beschuldig­d iets met die moordaansl­ag zelf te maken te hebben. Hij werd twee jaar geleden al gearrestee­rd wegens spionage. Qassem Soleimani was een van de invloedrij­kste hoge militairen in Iran en gold als de rechterhan­d van de geestelijk leider ayatollah

Khamenei. De generaal speelde een sleutelrol bij de vaak succesvoll­e Iraanse militaire bemoeienis­sen met de Syrische burgeroorl­og en met de strijd in Irak.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname