Times of Suriname

Eerste toeristen in drie maanden geland in Tunesië

-

TUNESIЁ In Tunesië is afgelopen weekend het eerste chartervli­egtuig met toeristen geland in meer dan drie maanden. Het toestel van de Luxemburgs­e maatschapp­ij Luxair zette 155 Duitse, Franse en Luxemburgs­e toeristen af op het eiland Djerba. “We kunnen het volledige seizoen niet redden, maar we zullen proberen een deel ervan te redden”, zei de Tunesische minister van Toerisme.

Het Noord-Afrikaanse land nam met succes drastische maatregele­n om de verspreidi­ng van het coronaviru­s tegen te gaan. De balans staat er op 1.373 besmetting­en en 50 doden.

De economisch­e gevolgen van de sluiting van veel grenzen laten zich ook voelen in Tunesië. Het toerisme is er goed voor een half miljoen jobs en voor 8 tot 14 procent van het bruto binnenland­s product. De toeristisc­he inkomsten lagen van begin januari tot 10 juli ongeveer de helft lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

Tunesië hief midden juni de verplichte quarantain­e op en eind juni gingen de grenzen weer open. De toeristen die met het vliegtuig toekwamen, krijgen geen beperkinge­n opgelegd. Vanuit België is het nog niet toegelaten om naar Tunesië te reizen, tenzij het gaat om een essentiële verplaatsi­ng. (HLN)

 ??  ?? De eerste Europese toeristen zijn intussen al aan het genieten van de Tunesische zon.
(Foto: HLN)
De eerste Europese toeristen zijn intussen al aan het genieten van de Tunesische zon. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname