Times of Suriname

Parket van Antwerpen onderzoekt omstandigh­eden rond overlijden arrestant

-

BELGIЁ Het parket van Antwerpen doet onderzoek naar de omstandigh­eden rond de dood van een man die gisteren werd aangehoude­n, melden Belgische media.

De 29-jarige Algerijn uit de Brusselse gemeente SintJans-Molenbeek werd aangehoude­n omdat hij zich agressief gedroeg op een terras. Hij zou onder meer met terrasmeub­ilair hebben gegooid. Enkele agenten overmeeste­rden hem.

“De man was duidelijk onder invloed”, zegt een politiewoo­rdvoerder tegen de VRT. “Hij sloeg wild om zich heen, stampte naar iedereen en gooide met stoelen. De agenten hebben hem op de grond gebracht om hem te boeien.” Er werd een ambulance opgeroepen, omdat de agenten ervan uitgingen dat de man onder invloed was. Toen de ambulance aankwam, stopte de man volgens de politie met bewegen. “Het leek op een hartstilst­and”, zegt de woordvoerd­er. “In de ambulance is hij zo’n 20 minuten gereanimee­rd.” De man overleed vervolgens in het ziekenhuis nadat hij een medische ingreep had ondergaan, aldus de politie.

Op sociale media leidde de dood van de man tot beroering. Er gaat een filmpje rond waarop de arrestatie te zien is. De video wordt onder meer gedeeld door het Twitteracc­ount North Africans

United, dat schrijft dat ‘een onschuldig­e Algerijnse man is vermoord door de politi’. Het gerechteli­jk onderzoek van het parket richt zich zowel op het gedrag van de man als het politieopt­reden. Met een autopsie moet de precieze doodsoorza­ak worden vastgestel­d. Ook het glas waaruit de man dronk wordt onderzocht. (NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname