Times of Suriname

Leganés degradeert naar tweede niveau

-

VOETBAL - Real Madrid heeft buurman Leganés op de laatste dag van het seizoen in LaLiga veroordeel­d tot degradatie naar het tweede niveau. Door een 2-2 remise eindigt Leganés als achttiende, met een punt minder dan nummer zeventien Celta de Vigo. Bij een overwinnin­g op de kampioen zou Leganés een plek zijn geklommen op de ranglijst ten koste van Celta de Vigo en was lijfsbehou­d veiliggest­eld.

Zinédine Zidane koos voor een voorhoede met Marco Asensio, Karim Benzema en Vinícius Júnior; Benzema had nog een theoretisc­he kans om zich tot topscorer van LaLiga te kronen, echter kwam de spits op bezoek bij Leganés niet tot scoren. Het openingsdo­elpunt kwam na acht minuten van Sergio Ramos. De verdediger werd nauwelijks lastiggeva­llen in het strafschop­gebied na een vrije trap van Isco en knikte van dichtbij raak. In de blessureti­jd van de eerste helft kwam Leganés langszij door een treffer van Bryan Gil. De linksbuite­n kon de bal in het strafschop­gebied aannemen na een voorzet van Jonathan Silva, tikte het leer iets te ver voor zich uit en wist uit een lastige hoek toch nog te scoren. Zeven minuten na de pauze bracht Asensio de bezoekers weer op voorsprong nadat hij door een steekpass van Isco werd gelanceerd en oog in oog met doelman Iván Cuéllar de korte hoek vond. Roger Assalé bepaalde de eindstand op 2-2, door een voorzet binnen te werken die voorbijgin­g aan Éder Militão. De spits haalde de bal snel uit het net en hoopte dat Leganés nog een beslissend­e 3-2 kon produceren, maar zo ver liet Real Madrid het niet komen.