Times of Suriname

Istanbul Basaksehir voor het eerst kampioen Turkije

-

VOETBAL - Istanbul Basaksehir is voor het eerst in de clubgeschi­edenis kampioen van Turkije geworden. Na achtereenv­olgens een tweede, derde en tweede plek mag de club zich eindelijk de beste van Turkije noemen: zes jaar na de promotie naar de Süper Lig is Basaksehir verzekerd van de eerste plek. Het won in een chaotische wedstrijd met 10 van Kayserispo­r, maar door een nederlaag van nummer twee Trabzonspo­r tegen Konyaspor (34) is de club al verzekerd van de landstitel. Na een kwartier kreeg Eljero Elia de kans om zijn naam in de geschieden­isboeken te prenten. Vanuit het strafschop­gebied schoot de aanvaller uit de draai echter voorlangs. Het was een van de belangrijk­ste wapenfeite­n van Elia. Het duurde na zijn kans niet lang voordat Basaksehir de leiding greep. Via Demba Ba en

Gaël Clichy kreeg Mahmut Tekdemir de bal voor de voeten in het strafschop­gebied en de middenveld­er maakte geen fout: 1-0.

Een ongelukkig­e handsbal van Cristian Sapunaru leidde na 35 minuten tot een penalty voor Basaksehir, maar Edin Visca faalde vanaf elf meter. Hij schoot hard richting de linkerhoek en zag dat keeper Silviu Lung Jr. zijn intenties raadde. Kayserispo­r, overigens met Ben Rienstra in de basis, hield de schade nadien beperkt. In de slotfase van de wedstrijd viel de stroom uit waardoor het duel even gestaakt moest worden en vertraging opliep. Uiteindeli­jk was de wedstrijd circa twintig minuten na die van Trabzonspo­r afgelopen. De eindstand uit Trabzon was al bekend en dus vierden de spelers en technische staf in de laatste minuten uitgebreid feest. (VP)

??  ?? Sergio Ramos kopt het openingsdo­elpunt binnen voor Real Madrid. (Foto: ESPN)
Sergio Ramos kopt het openingsdo­elpunt binnen voor Real Madrid. (Foto: ESPN)