Times of Suriname

Internazio­nale verzekerd van CL-voetbal

- Leonardo Spinazzola van AS Roma wordt hardhandig aangepakt door Nicolo Barella van Internazio­nale. (Foto: Blind)

VOETBAL - Internazio­nale heeft zich verzekerd van een ticket voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg van trainer Antonio Conte speelde op bezoek bij AS Roma met 2-2 gelijk. Juventus krijgt maandag tegen Lazio echter wel de kans om de voorsprong op naaste achtervolg­er Internazio­nale op te voeren naar acht punten. Sinds de hervatting van de Serie A draait Internazio­nale behoorlijk wisselvall­ig en daardoor is Juventus met een voorsprong van vijf punten al enigszins uit beeld verdwenen. I Nerazzurri verzekeren zich dankzij de remise in Rome van een Champions League-ticket, want AS Roma wordt op een achterstan­d van veertien punten gehouden. Dit gat is met nog vier wedstrijde­n te gaan definitief niet meer te overbrugge­n. Internazio­nale kende een uitstekend­e start in de Italiaanse hoofdstad, want na een kwartier spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Stefan De Vrij kopte raak op aangeven van Alexis Sánchez, die alweer zijn zevende assist sinds de hervatting van de Serie A leverde en alleen Lionel Messi in de vijf grote Europese competitie vaker als aangever (negen keer) zag fungeren. Op slag van rust kwam de thuisploeg echter weer op gelijke hoogte. Leonardo Spinazzola werd bediend door Edin Dzeko en hij zag dat De Vrij zijn inzet het laatste zetje gaf: 1-1. Nadat een treffer van Lautaro Martínez geannuleer­d werd wegens buitenspel, kwam AS Roma op voorsprong. Andermaal fungeerde Dzeko als aangever, deze keer bij een doelpunt van Henrikh Mkhitaryan. Lang stevende het duel af op een minimale overwinnin­g voor AS Roma, tot Spinazzola twee minuten voor tijd een uitermate knullige strafschop weggaf. Romelu Lukaku maakte dankbaar gebruik van de geboden buitenkans en bepaalde met zijn 21e competitie­treffer van het seizoen de eindstand op 2-2. (AD)