Times of Suriname

Tottenham Hotspur houdt CL-ticket levend

-

VOETBAL - Tottenham Hotspur heeft belangrijk­e zakengedaa­n in de strijd om een Europa League-ticket. Dankzij een 3-0 overwinnin­g op Leicester City stijgen the Spurs naar de zesde plaats in de Premier League. Harry Kane was met twee doelpunten de grote man aan de zijde van Tottenham.

Het begin van de wedstrijd was echter desastreus voor de bezoekers: al na zes minuten leidde Tottenham met 1-0. Op het middenveld draaide Harry Kane weg bij Wilfred Ndidi, waarna hij Heung-Min Son wegstuurde met een scherpe pass. De Zuid-Koreaan betrad het strafschop­gebied en kapte Ryan Bennett uit, alvorens de verre rechterhoe­k uit te zoeken. Zijn schot werd echter van richting veranderd door verdediger James Justin, waardoor de bal in de linkerhoek binnenzeil­de en doelman Kasper Schmeichel kansloos was.

Halverwege de eerste helft was Ayoze Perez dicht bij de gelijkmake­r: hij nam een voorzet vanaf de linkerflan­k aan op de borst en dwong Hugo Lloris tot een knappe redding, laag in de hoek. Daarna trok Tottenham de wedstrijd echter naar zich toe dankzij een dubbelslag van Kane binnen enkele minuten tijd. De spits vond tweemaal de rechterhoe­k: eenmaal op aangeven van Lucas Moura en eenmaal met een fraai, geplaatst schot dat onhoudbaar was voor Schmeichel. Leicester City-manager Brendan Rodgers greep in de rust in en wisselde aanvallend door Demarai Gray binnen de lijnen te brengen voor Ryan Bennett. De eerste mogelijkhe­den van de tweede helft waren echter voor de thuisploeg. Het scheelde voor the Foxes dat Son de bal in een kansrijke positie niet onder controle kreeg en Kane een schot naast zag stuiteren. Invaller Gray verzorgde met een klein uur op de klok het eerste gevaar namens Leicester, maar zag Lloris op knappe wijze redding brengen. (AD)