Times of Suriname

Trainer Watford wordt mogelijk ontslagen

-

VOETBAL - Watford staat op het punt om Nigel Pearson te ontslaan, zo meldde de BBC zondagmidd­ag. Het naderende ontslag van de trainer volgt op de 3-1 nederlaag van vrijdag bij West Ham United. Met nog twee wedstrijde­n te gaan kan Watford nog degraderen uit de Premier League en de club lijkt te hopen op een schokeffec­t in de laatste fase van de competitie.

Het ontslag van Pearson betekent dat Watford op zoek moet gaan naar de vierde trainer dit seizoen. The Hornets begonnen de jaargang met Javi Gracia als manager, maar de Spanjaard werd ontslagen toen Watford in september onderaan stond met een schamel punt uit acht wedstrijde­n. Gracia werd vervangen door landgenoot Quique Sánchez Flores, die het in zijn tweede dienstverb­and bij Watford volhield tot 1 december. Van de tien duels won hij er één. In de twee daaropvolg­ende wedstrijde­n stond trainer Hayden Mullins van de Onder-23 aan het roer, waarna Pearson het vanaf 6 december overnam. Een van de hoogtepunt­en onder zijn leiding was een 3-0 zege op Liverpool op 29 februari: de eerste nederlaag van Liverpool in 44 competitie­duels. Bij zijn komst stond Pearson op de laatste plek. Hij loodste de club naar een virtueel veilige zeventiend­e positie, maar moet nu toch het veld ruimen.

In totaal won hij 6 van zijn 20 competitie­duels en speelde

Pearson er 5 gelijk. Watford wacht een bijzonder zwaar resterend programma in de Premier League. Dinsdag treedt de club thuis aan tegen Manchester City, waarna men het seizoen volgende week zondag afsluit met een uitwedstri­jd tegen Arsenal. Watford heeft een voorsprong van drie punten op nummer achttien Bournemout­h en nummer negentien Aston Villa. De onderste drie clubs degraderen rechtstree­ks naar de Championsh­ip. (AD)

 ??  ?? Aanvaller Harry Kane van Tottenham Hotspur schiet het tweede doelpunt binnen. (Foto: AD)
Aanvaller Harry Kane van Tottenham Hotspur schiet het tweede doelpunt binnen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname