Times of Suriname

Beladen tegenstand­er voor Oranje

-

VOETBAL - Het Nederlands elftal heeft het programma voor het restant van 2020 gecomplete­erd. De laatste oefentegen­stander die gestrikt is, is een altijd beladen opponent: Mexico.

Op 7 oktober spelen Oranje en Mexico een oefenwedst­rijd in de Johan Cruijff Arena. Het is het tweede treffen tussen de landen sinds die befaamde wedstrijd in de zomer van 2014. Oranje schakelde Mexico in de slotminuut van de achtste finale van het WK uit na een door Arjen Robben versierde en door Klaas Jan Huntelaar benutte strafschop. Nog altijd zijn de Mexicanen boos op Robben over de vermeende schwalbe.

Na dat duel troffen Nederland en Mexico elkaar nog één keer: eind 2014 wonnen de Mexicanen een oefenduel in Nederland met 2-3.

Met het strikken van Mexico als oefentegen­stander is het programma van Oranje voor 2020 rond. In september treft het Polen en Italië in Amsterdam in de Nations League. In oktober volgen in een week tijd de oefenwedst­rijd tegen Mexico en de Nations League-duels met Bosnië Herzegovin­a en Italië. In november speelt Nederland binnen zeven dagen tegen Spanje (oefenduel), Bosnië en Polen (beide Nations League-duels). (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname