Times of Suriname

Renault verkoopt in eerste halfjaar bijna 35 procent minder auto’s

-

PARIJS - Groupe Renault heeft tot en met juni wereldwijd ruim 1,256 miljoen voertuigen verkocht, 34,9 procent minder vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte het Franse bedrijf maandag bekend. Vooral in Europa had het concern het zwaar.

Groupe Renault is het moederbedr­ijf van Alpine, Dacia, Lada, Renault en Renault Samsung Motors. In Europa, het belangrijk­ste afzetgebie­d van de fabrikant, daalde het aantal registrati­es van personenwa­gens en bedrijfsau­to’s met 41,8 procent tot 1,07 miljoen stuks. “De wereld maakt een ongekende crisis door, die onze bedrijfsta­k hard raakt”, aldus Denis le Vot, de man verantwoor­delijk voor de wereldwijd­e verkoop. In juni was sprake van herstel, zo claimt de groep. Renault was vorige maand het bestverkoc­hte merk in Europa. Dat was onder meer te danken aan de vraag naar de volledig elektrisch­e Zoe. In de eerste helft van dit jaar steeg de verkoop met 50 procent naar 37.540 stuks. Bovendien werden er in juni 11 duizend nieuwe bestelling­en genoteerd.

Dat neemt niet weg dat de verkoop van het merk in de eerste zes maanden wereldwijd 37,9 procent lager uitviel. Dochtermer­k Dacia zag het aantal registrati­es met 46,2 procent dalen, terwijl Lada 23,3 procent minder verkocht. De enige positieve uitschiete­r was de Zuid-Koreaanse tak van het bedrijf. Renault Samsung Motors verkocht tot en met juni 53.142 nieuwe personenwa­gens, een toename van 58,8 procent. ( NU )

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname