Times of Suriname

Nederlande­rs besteden meer online door coronacris­is

-

AMSTERDAM - De gedeelteli­jke lockdown heeft in Nederland voor een verschuivi­ng in het betalingsv­erkeer gezorgd. Sinds de uitbraak van COVID-19 rekenen consumente­n in Nederland meer af via online-betaalmidd­elen als iDEAL en creditcard­s en minder met bankpassen en contant geld, meldde het

Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. In de tweede week van de gedeelteli­jke lockdown (eind maart) lag het aantal betalingen via iDEAL 36 procent hoger dan voor de lockdown. Het aantal pintransac­ties en het aantal geldopname­s daalden in dezelfde periode juist met respectiev­elijk 23 en 37 procent.

Het aantal transactie­s via iDEAL groeit al een aantal jaar. Voor de coronacris­is lag het aantal iDEAL-betalingen al zo’n 20 procent hoger dan een jaar eerder. Sinds de maatregele­n worden afgebouwd, neemt het aantal iDEAL-betalingen minder sterk toe. De toename is nog wel groter dan voor de coronacris­is. Het totale bedrag dat Nederlande­rs via PIN, iDEAL en creditcard uitgeven, is inmiddels hoger dan vlak voor het begin van de lockdown. Begin juli gaven Nederlande­rs 4,53 miljard euro uit via deze betaalmidd­elen, vlak voor de lockdown was dat 4 miljard euro. ( NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname