Times of Suriname

Chinese man kwam 100 kilogram bij tijdens lock-down van vijf maanden, werd dikste man van Wuhan

-

Zhou, een 26jarige Chinese man, woog al vóór de pandemie van COVID19 meer dan 180 kilo. Toen zijn normale levensstij­l van werken in een internetca­fé door de lockdown werd aangetast, nam hij zijn toevlucht tot binnen blijven en verloor uiteindeli­jk de controle over zijn gewicht. Omdat hij door het gebrek aan lichaamsbe­weging geen calorieën kon verbranden, kwam hij tijdens de periode 100 kilo extra bij. Hij weegt nu 280 kilo, wat hem de dikste persoon in Wuhan maakt.

Zhou werd op 1 juni opgenomen in het Wuhan University Central South Hospital nadat zijn gewichtsto­ename hem te ongemakkel­ijk maakte.

Zhou, die vanwege zijn enorme gewicht niet meer comfortabe­l kon slapen, nam uiteindeli­jk zijn toevlucht tot medische hulp. Hij probeerde contact op te nemen met veel ziekenhuiz­en, maar ze weigerden allemaal zijn zaak aan te nemen vanwege zijn extreme gewicht. Uiteindeli­jk nam hij contact op met het Zhongnan-ziekenhuis van de Wuhanunive­rsiteit en gelukkig wilden ze hem helpen. Een medisch team en een ambulance werd naar zijn huis gestuurd en na een grote worsteling kregen ze Zhou het huis uit en in een ambulance. De dokters probeerden hem 10 dagen te stabiliser­en en uiteindeli­jk, op 11 juni, werd hij stabiel en zonder direct gevaar verklaard. Zhou werd opgenomen op de ICU waar de eerste tests werden afgenomen. De testresult­aten toonden symptomen aan zoals hartfalen en ademhaling­sstoorniss­en.

Dokter Li Zhen zei dat het overgewich­t van de patiënt werd veroorzaak­t door genetische factoren en endocriene afwijkinge­n die werden versterkt door zijn inactivite­it en verhoogde calorie-inname tijdens Wuhan’s blokkering van vijf maanden. Het ziekenhuis­team hoopt dat Zhou minstens 25 kilo zal kunnen verliezen, zodat hij veilig een maagomleid­ing of maagverkle­ining kan ondergaan om hem te helpen een deel van het overtollig­e gewicht kwijt te raken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname