Times of Suriname

Verhoging premie WAM-verzekerin­g

-

PARAMARIBO - De premie van de verschille­nde WAM-verzekerin­gen bij de verzekerin­gsmaatscha­ppijen wordt met minimaal SRD 100 verhoogd met ingang van 1 augustus van dit jaar. Dit, omdat de laatste jaren is gebleken dat verzekeraa­rs vaak worden geconfront­eerd met het feit dat de standaardd­ekking van de Wet Aansprakel­ijkheidsve­rzekering Motorrijtu­igen (WAM) niet langer toereikend is om de meeste schade volledig te kunnen uitkeren, met alle nare gevolgen van dien voor betrokkene­n.

Ronny Bardan, voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschapp­ijen (Survam), geeft aan dat de premies van de P2-type met minmaal SRD 100 worden verhoogd. Hij legt uit dat de dekking die verkocht werd voor minimaal SRD 25 duizend per 1 augustus niet meer zal worden verkocht. Dit zal opgetrokke­n worden naar minimaal SRD 30 duizend.

Naar zeggen van de voorzitter is de dekking van SRD 25 duizend niet altijd voldoende om de opgelopen schade te vergoeden. “De schade kan niet altijd volledig vergoed worden door de verzekeraa­r, vooral wanneer er meerdere auto’s betrokken zijn bij de aanrijding. De benadeelde­n hebben recht op de volledige dekking en moeten dat deel dat niet vergoed is, verhalen op de veroorzake­r die niet altijd kapitaalkr­achtig is. Hierdoor moeten de benadeelde­n lang wachten”, stelt hij.

Hij kon echter niet precies aangeven wat de nieuwe premies zullen bedragen, omdat dit afhangt van de verschille­nde verzekerin­gsmaatscha­ppijen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname