Times of Suriname

Minister Walden doet intrede op nieuwe werkplek

-

PARAMARIBO – Minister Saskia Walden heeft op 17 juli haar intrede gedaan op het voormalige Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme thans Ministerie van Economisch­e Zaken, Ondernemer­schap en Technologi­sche Innovatie.

Na het protocol van overdracht te hebben getekend, sprak de bewindsvro­uw de directiele­den en afdelingsh­oofden kort toe en benadrukte dat haar uitgangspu­nt is om te werken aan een bestaansze­kerheid voor elke Surinamer. Daarbij ziet Walden een voorhoeder­ol voor het ministerie weggelegd om de economie anders te structurer­en, gelet op de coronasitu­atie waarbij zaken anders zijn. Ook zal het ministerie een belangrijk­e rol gaan spelen om uit de economisch­e depressie te komen. “Een economie blijft nooit in een dal, wij zullen eruit komen.”

In een persberich­t wordt er melding van gemaakt dat volgens Walden de tijd aangebroke­n is om met alle optimisme de economie te herstellen en die programma’s uit te voeren, zodat onze kinderen in een goede omgeving kunnen leven en een hogere levensstan­daard kunnen hebben. Zij vroeg aan de directie en afdelingsh­oofden vier zaken voorop te stellen: creativite­it, inzet, eerlijkhei­d en loyaliteit. De minister zegt ervan uit te gaan, dat eenieder een hart heeft voor Suriname en een positieve bijdrage wil helpen leveren. “Alle Surinamers zijn nodig om het land op te bouwen.”

Voorts wees de bewindsvro­uw erop, dat ze een opendeur politiek heeft en graag ziet dat als er problemen zijn, die besproken worden, zodat de werksfeer altijd goed is voor betere prestaties. Minister Walden gaf aan dat ze in de Almachtige gelooft en zei tot slot dat ze ervan uitgaat dat eenieder een hoger doel heeft, waarbij het streven is om de optimale potentie in elkaar te helpen realiseren. Ze drukte het team daarbij op het hart, dat als dit uitgangspu­nt op het ministerie zal worden toegepast, dit zal doorstrome­n naar andere ministerie­s en andere sectoren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname