Times of Suriname

Moordverda­chte zegt dat anderen hem wilden vermoorden

-

PARAMARIBO Winod G ontkent dat hij opzettelij­k een ander van een boot overboord heeft geduwd met als gevolg dat die is omgekomen. Ook ontkent hij een ander te hebben mishandeld

Volgens hem kwam hij erachter dat twee mannen hem wilden vermoorden. Hij zou tot twee keer toe het latere slachtoffe­r het water in hebben geduwd. De eerste keer werd het slachtoffe­r gered. De tweede keer deed de verdachte het weer en anderen wilden het slachtoffe­r redden, maar Winod G hield hen tegen.

Rechter Maureen Dayala heeft de verklaring van een getuige die niet op de zitting is verschenen voorgeleze­n. De getuige was samen met Winod G op de boot toen dit incident plaatsvond. Zij visten op de Marowijner­ivier. De getuige zei dat Winod G het slachtoffe­r opzettelij­k de rivier in had geduwd. Het slachtoffe­r verdween in de diepte. Hij was hurkend vis aan het oprapen, maar werd met kracht gestoten door Winod G. De getuige vertelde dat Winod G hem daarna een slag toebracht.

Op 17 augustus houdt officier van justitie Shanta Mahadew haar requisitoi­r en daarna zal advocaat Rosana Pindon pleiten.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname