Times of Suriname

In drugsvlieg­tuigzaak OM blijft bij strafeis achttien jaar

-

PARAMARIBO Officier van justitie Shanta Mahadew bleef gisteren in haar nader requisitoi­r bij haar strafeis van achttien jaar voor Harti L en Dionathan M, die verdacht worden van het invoeren van 488.680 gram cocaïne in een vliegtuig. Tegen de mannen is ook een boete geëist van SRD 200 duizend, subsidiair elf maanden hechtenis.

Mahadew zegt dat er reeds een uitgebreid requisitoi­r is gehouden. Zij geeft aan dat onlangs informatie is verkregen van een rechtshulp­verzoek aan Brazilië. Volgens haar zal het dossier, afkomstig uit Brazilië, als ondersteun­end bewijs dienen in de onderhavig­e zaak. In Brazilië hebben de Braziliaan­se justitiële autoriteit­en de operatie FLAK gehouden naar aanleiding van een rechtshulp­verzoek vanuit Suriname.

Mahadew zegt dat een vliegtuig vanuit Brazilië op 11 maart 2018 naar Venezuela ging, waar drugs werden ingeladen. Op 12 maart kwam het drugsvlieg­tuig naar Suriname waar de drugsdropp­ing heeft plaatsgevo­nden. Op 13 maart zou weer een drugsdropp­ing plaatsvind­en, maar de verdachten werden met het drugsvlieg­tuig op heterdaad betrapt. Volgens haar is het uitgeslote­n dat de mannen zich hebben vergist in de landingsba­an van Oedit en Tibiti.

Op 28 juli zullen raadsliede­n Michella Lau-Kerssenber­g, Vishal Rambharos en Irvin Kanhai hun nader pleidooi houden.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname