Times of Suriname

Ivermectin, het goedkope reddingsmi­ddel

-

Ivermectin schijnt het middel bij uitstek te zijn voor de behandelin­g van COVID-19 en is in staat een levensredd­ende ommekeer te brengen in de pandemie, veroorzaak­t door het SARS-CoV-2 virus. Over de hele wereld komen er berichten hoe goed en vlot de COVID-19-patiënten genezen door zelfs een eenmalige dosis van ivermectin. Belangrijk is toediening in het begin van de ziekte!

Meldingen uit Peru, Bolivia, El Salvador, Argentinië, Brazilië, India, Dominicaan­se Republiek, Bangladesh en zelfs uit het Midden-Oosten tonen seriebehan­delingen van 250, 500, 900, en zelfs 1200 patiënten die vlot, indrukwekk­end en frappant zijn genezen door behandelin­g met ivermectin. In steden van Peru waar het middel vrijelijk werd toegediend, daalde het besmetting­sen sterftecij­fer. Duizenden doses werden aan de arme bevolking in Bolivia uitgedeeld, waardoor duizenden levens zijn gered. Met een dosis van 2 tabletten van 6 mg en vervolgens 1 tablet per maand werkt het middel profylacti­sch. Dat is door Peruviaans­e specialist­en vastgestel­d.

De Wereldgezo­ndheidsorg­anisatie en de Food and Drug Administra­tion hebben het middel niet goedgekeur­d voor behandelin­g van COVID-19, vanwege het ontbreken van wetenschap­pelijk bewijs en onder andere ook een dubbelblin­d onderzoek. Desondanks hebben de regeringen van

Peru en Bolivia het middel wel goedgekeur­d vanwege de eclatante successen van de specialist­en en artsen. De landen hebben een overvloed van patiënten die na te zijn behandeld met ivermectin vlot zijn genezen. Alle Zuid-Amerikaans­e artsen schrijven het middel zonder aarzelen en met succes voor.

De arme Zuid-Amerikaans­e bevolking neemt bij de eerste ziektevers­chijnselen het middel – dat vrijelijk te verkrijgen is – zelf in, wordt beter en vertelt het aan vrienden en kennissen en gaat niet eens meer naar een dokter. Met deze kennis kan iedereen zichzelf bij de eerste verschijns­elen van de ziekte genezen. De dosis is 0,2 mg per kg lichaamsge­wicht. Met diezelfde dosis direct en 1 tablet van 6 mg per week kan men bij sterke blootstell­ing de ziekte voorkomen. Bij matige blootstell­ing is 1 tablet per maand al voldoende.

In de westerse wereld en de Verenigde Staten van Amerika wordt er weinig gerept over deze opzienbare­nde successen met ivermectin; het goedkope ivermectin wordt op een of andere manier onder de dekens gehouden. Het is wel heel vreemd en zelfs misdadig als men weet, dat ivermectin vlot geneest, patiënten letterlijk uit hun doodsbed helpt, dat het middel desondanks, om welke reden dan ook, aan de patient onthouden wordt!

Belangrijk is dat nu iedere lezer, maar het liefst iedereen, weet hoe de ziekte vroegtijdi­g te behandelen en te vorkomen. Verder is het ook goed te weten dat via een dubbelblin­d onderzoek is vastgestel­d dat hydroxychl­oroquine 400mg (dat zijn 2 tabletten) 1 maal per week ook profylacti­sch werkt. Iedereen is dus ook in staat zich te beschermen tegen COVID-19, indien nodig.

Een buitenspor­ige ziekte verdient een buitenspor­ige aanpak!

Rudi Chan, M.D., Ph.D. janruchan@yahoo.com

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname