Times of Suriname

Nederlands­e jongen overleden na bootongelu­k met opblaasbar­e band in Kroatië

-

ŽUT Een 14jarige Nederlands­e jongen is zaterdag om het leven gekomen bij een ernstig ongeluk in Kroatië. Dat melden verschille­nde lokale media. Hij zat op een opblaasbar­e band die werd voortgetro­kken door een speedboot toen het plotseling misging en hij met een klap tegen de boot kwam.

Het ongeluk gebeurde zaterdagmi­ddag rond 13.00 uur bij het eiland Žut in het

Nationaal Park Kornati, een eilandengr­oep voor de kust van Dalmatië. Vermoedeli­jk is de jongen van de band gevallen en door een golf met hoge snelheid tegen de zijkant van de boot geklapt met zijn hoofd. Twee familieled­en, die op de speedboot zaten, zouden het ongeluk hebben zien gebeuren.

De jongen zou na het ongeluk naar het ziekenhuis in de stad Šibenik zijn gebracht, waar hij rond 17.00 uur is overleden. Pogingen tot reanimatie mochten niet meer baten, aldus lokale media. Een autopsie moet de officiële doodsoorza­ak nog uitwijzen, maar waarschijn­lijk overleed de jongen aan ernstig hoofdletse­l.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, wordt volgens lokale media nog onderzocht. Omdat het om een kind gaat, wil de politie in Kroatië niet meer details geven. Het

Ministerie van Buitenland­se Zaken kan de dood van de jongen niet bevestigen, omdat de familie geen hulp heeft aangevraag­d.

De 20jarige bestuurder van de boot, een man uit hoofdstad Zagreb, is aangehoude­n. Politiewoo­rdvoerder Marica Kosor heeft bevestigd dat er een strafrecht­elijk onderzoek is gestart. Volgens Kroatische media had de man niet de juiste vergunning­en. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname