Times of Suriname

Duitse toeriste verkracht door duikinstru­cteur op boot Mallorca

-

SPANJE - Een duikinstru­cteur is gearrestee­rd voor de verkrachti­ng van een Duitse toeriste tijdens een excursie vlak bij de kust van het Spaanse eiland Mallorca. Terwijl haar vrienden en andere instructeu­rs al in het water lagen, zou de toeriste door de achtergebl­even instructeu­r op de boot zijn verkracht.

Nadat zij haar vrienden vertelde wat er was gebeurd heeft de vrouw aangifte gedaan in de plaats Santanyi. Ook onderging zij een medisch onderzoek in het ziekenhuis. Volgens lokale media gebeurde het incident tijdens een duikcursus in het Cabrera national park, zo’n 17 kilometer ten zuiden van de kust van Mallorca. De duikinstru­cteur ontkent alle beschuldig­ingen en is in afwachting van het onderzoek van de lokale politie weer op vrije voeten. De komende dagen zullen vrienden en andere vakantiega­ngers worden gehoord.

Het nationaal park behoort tot het Spaanse Ministerie van Defensie en wordt beschreven als één van ‘de pareltjes’ van het Middelland­se Zeegebied. Talloze bedrijven bieden boottochte­n aan om het natuurgebi­ed te verkennen en te snorkelen en te duiken. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname