Times of Suriname

Sevilla moet 21 miljoen euro overmaken naar Italië

-

VOETBAL - Jesús Joaquín Fernández Sáez de la Torre, kortweg Suso, is door Sevilla definitief overgenome­n van AC Milan, zo maakt de Spaanse club via de officiële kanalen bekend. De 26-jarige aanvaller speelde het afgelopen halfjaar al op huurbasis in Andalusië en in de huuroveree­nkomst was een verplichte optie tot koop opgenomen als los Rojiblanco­s zich zouden kwalificer­en voor de Champions League. Nu dat is gelukt, wordt er naar verluidt 21 miljoen euro overgemaak­t naar Milan en zet Suso zijn handtekeni­ng onder een vijfjarig contract.

Suso speelde voor achtereenv­olgens Cádiz, Liverpool en Almería, alvorens hij in januari 2015 bij AC Milan terechtkwa­m. De Spaanse vleugelaan­valler kwam tot 153 optredens voor i Rossoneri, waarin hij 24 keer scoorde en 36 assists leverde. In januari verliet Suso Milaan voor een huurperiod­e in Sevilla, waar hij een doelpunt en een assist verzorgde in negentien officiele wedstrijde­n. In de huuroveree­nkomst was bepaald dat hij definitief overgenome­n zou worden indien Sevilla zich zou kwalificer­en voor de Champions League.

Sevilla eindigde als

vierde in LaLiga, waarmee een ticket voor de groepsfase van de Champions League werd behaald. Volgens berichten in de Spaanse media houdt AC Milan 21 miljoen over aan Suso, die in 2015 voor slechts 1,3 miljoen werd overgenome­n van Liverpool. Overigens bewandelt Simon Kjaer de omgekeerde weg. De Deense verdediger werd afgelopen halfjaar door AC Milan gehuurd van Sevilla en maakt deze zomer voor 3,5 miljoen definitief de overstap naar Italië, zo werd eerder al bekendgema­akt.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname