Times of Suriname

Toptalent Aouchiche kiest voor Saint-Étienne

-

VOETBAL - Adil Aouchiche blijft actief in Frankrijk. De pas zeventienj­arige middenveld­er, onlangs transfervr­ij vertrokken bij Paris SaintGerma­in, kwam zonder problemen door de medische keuring bij Saint-Étienne en tekende daarna een driejarig contract. Aouchiche gaat bij zijn nieuwe werkgever spelen met het shirt met rugnummer 17, zo is maandagmid­dag bij de officiële presentati­e bekendgema­akt.

“Ik ben erg gelukkig met deze overstap”, jubelt Aouchiche op de website van zijn nieuwe club. “Het is een geweldige eer dat ik voortaan voor deze club mag uitkomen. Het is één van de meest populaire clubs in de Ligue 1 en de supporters zijn echt geweldig. Deze stad ademt voetbal en ik vind echt dat ik de juiste beslissing heb genomen. Ik ga dan ook mijn uiterste best doen voor SaintÉtien­ne.”

Aouchiche maakte in de afgelopen jaren in de jeugdoplei­ding van PSG en als jeugdinter­national van Frankrijk afgelopen seizoen behoorlijk veel indruk. Een definitiev­e doorbraak in de hoofdmacht van de Franse kampioen bleef echter uit, waardoor hij op 1 juli besloot om het Parc des Princes te verlaten. Over belangstel­ling had de middenveld­er niet te klagen, want onder meer Arsenal, Leicester City, Bayern München, Barcelona, Bayer Leverkusen, Lille OSC en Stade Rennes wilden hem binnenhale­n. De keuze is uiteindeli­jk gevallen op Saint-Étienne, de nummer zeventien in de Ligue 1 van afgelopen seizoen.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname