Times of Suriname

Guardiola niet blij met handelwijz­e Arsenal

-

VOETBAL - Het laatste woord over de ontsnappin­g van Manchester City via het CAS is nog niet gezegd. Dit keer heeft Pep Guardiola zijn onvrede geventilee­rd over de handelwijz­e van Arsenal, dat de initiatief­nemer zou zijn achter een brief van acht Premier League-clubs aan het Internatio­naal Sporttribu­naal. Volgens meerdere Engelse media deden de clubs volgens de BBC behalve Arsenal ook Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Leicester City, Wolverhamp­ton Wanderers en Burnley - daarin het verzoek aan het CAS om niet toe te geven aan pogingen van City om de Europese uitsluitin­g van twee jaar te uit te stellen, hangende het beroep dat de club uit Manchester had aangeteken­d.

Het uitstellen van de door de UEFA uitgesprok­en straf bleek uiteindeli­jk niet nodig, omdat het CAS die sanctie verlaagde naar een boete van tien miljoen euro. Guardiola sloeg daarna al flink van zich af na kritiek van mannen als José Mourinho, Jürgen Klopp en La Liga-baas Javier Tebas en stelde vorige week ook al dat de andere clubs moeten stoppen met ‘fluisteren’ achter de rug van City om.

Maandag deed Guardiola daar nog eens een schepje bovenop door, terugkijke­n op de uitschakel­ing tegen Arsenal in de halve finale van het FA Cup-toernooi, te zeggen dat hij maar weinig respect heeft voor wat The Gunners doen. ‘Tegenstand­ers verdienen altijd mijn respect en credits. Ik heb heel veel respect voor wat Arsenal doet op het veld, maar weinig voor wat ze buiten het veld doen.’ Volgens de BBC was er bij City toch al de nodige irritatie over de handelwijz­e van Arsenal, omdat de club eerder dit seizoen Mikel Arteta benaderde als opvolger van de ontslagen Unai Emery zonder iemand in Manchester daarvan op de hoogte te brengen. De toenmalige assistent van Guardiola kreeg na de onderlinge confrontat­ie in december buiten medeweten van City om thuis bezoek van twee Arsenal-directiele­den.

(VI)

 ??  ?? Josep Guardiola is niet blij met Arsenal, dat een brief wil richten aan het (Foto: Goal)
Sporttribu­naal.
Josep Guardiola is niet blij met Arsenal, dat een brief wil richten aan het (Foto: Goal) Sporttribu­naal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname