Times of Suriname

Trump verafschuw­t knielende honkballer­s

-

SPORT - Donald Trump vindt het maar niets, al die knielende sporters. De Amerikaans­e president zag maandagavo­nd op tv hoe manager van honkbalclu­b San Francisco Giants en een paar van de spelers allemaal op één knie gingen zitten toen het volkslied werd gespeeld.

De Giants speelden in een leeg stadion een oefenwedst­rijd tegen Oakland Athletics, in de aanloop naar het nieuwe seizoen in de Major League. ,,Ik kijk uit naar live sport. Maar steeds als ik een speler zie knielen tijdens het volkslied, een teken van geen respect voor ons land en onze vlag, dan is de wedstrijd voor mij alweer voorbij”, schreef Trump op Twitter.

American

footballer

Colin

Kaepernick was in 2016 de eerste sporter die, als protest tegen racisme en politiegew­eld tegen zwarte Amerikanen, besloot om te knielen tijdens het Amerikaans­e volkslied.

De afgelopen weken werd deze vorm van protest wereldwijd overgenome­n, naar aanleiding van de dood van George Floyd. Zo knielen voor iedere race de meeste coureurs in de Formule 1 en ook in de al hervatte Amerikaans­e voetbalcom­petities gebeurt dat op grote schaal. Volgende week worden ook protesten verwacht bij de hervatting van de basketbalc­ompetitie NBA.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname