Times of Suriname

Idris Elba krijgt speciale BAFTA

-

Idris Elba wordt eind deze maand geëerd voor zijn bijdrage aan televisie. De acteur neemt op 31 juli tijdens de BAFTA TV Awards de BAFTA Special Award for Television in ontvangst, maakte de organisati­e van de prestigieu­ze Britse televisiep­rijzen bekend.

De 47jarige Elba, bekend van series als The Wire en Luther, krijgt de award vanwege zijn acteerpres­taties en zijn inzet voor diversitei­t en nieuw talent op televisie. De acteur heeft sinds 2013 een productieb­edrijf dat in het bijzonder kansen biedt aan nieuwe filmmakers.

Elba vindt het een grote eer dat zijn inzet door de

British Academy of Film and Television Arts wordt gezien. “Ik dank BAFTA dat ze mij en anderen die zich voor dezelfde zaak inzetten zien, aangezien het allemaal noodzakeli­jke stappen zijn om het bewustzijn en het begrip van de diversitei­tskloof in de entertainm­ent te helpen verschuive­n.”

De BAFTA TV Awards worden eind deze maand vanwege de coronacris­is digitaal uitgereikt. De miniserie Chernobyl maakt met veertien nominaties die meeste kans een beeldje in de wacht te slepen.

 ??  ?? (De Telegraaf/ Foto: Evening Standard)
(De Telegraaf/ Foto: Evening Standard)
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname