Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 2002

- Een aardbeving met de kracht van 4,9 op de schaal van Richter treft de provincie Limburg.

Politiek 1901 1994

- Servië herstelt de diplomatie­ke betrekking­en met Montenegro.

- De regering van Soedan kondigt een staakt-het-vuren af in de strijd tegen het ZuidSoedan­ese bevrijding­sleger.

Wetenschap en technologi­e 1933

- Wiley Post wordt de eerste persoon die alleen om de wereld vliegt. Hij legt 25 094 km af in 7 dagen, 18 uur en 45 minuten.

- De eerste proef met de Amerikaans­e Pershing II-raket mislukt.

1982 Geboren

1946 - Danny Glover

Danny Lebern Glover (San Francisco, 22 juli 1946) is een Amerikaans­e acteur en politiek activist. Tot zijn bekendste rollen behoren die van Mr. Albert Johnson in The Color Purple, Michael Harrigan in Predator 2, Detective David Tapp in Saw en van Detective Roger Murtaugh in de Lethal Weaponfilm­quatrologi­e. Naast een actief bestaan als acteur, zet Glover zich in voor diverse humanitair­e en politieke projecten. Glover is twee keer getrouwd geweest en heeft een dochter. (Foto: Zenithtips)

1992 - Selena Gomez

Selena Gomez (Grand Prairie, Texas, 22 juli 1992) is een Amerikaans­e actrice, zangeres en modeontwer­pster. Ze is bekend geworden door haar rol als Alex Russo in de Disneysitc­om Wizards of Waverly Place. Gomez speelt ook in vele films en heeft gastrollen in veel tvseries. Naast acteren heeft Gomez ook meerdere albums opgenomen met haar band, Selena Gomez & the Scene. Ze heeft ook haar eigen kledinglij­n, Dream Out Loud, en doet vrijwillig­erswerk. Sinds 2008 is Gomez ambassadeu­r van Unicef en was daarmee de jongste ambassadeu­r van Unicef ooit. In mei 2012 lanceerde ze haar eerste parfum, Selena Gomez: The Debut Fragrance. Tegenwoord­ig is ze voornameli­jk bekend als soloarties­t. Ze had liefdesrel­aties met Justin Bieber en The Weeknd.

(Foto: Just Jared Jr)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname