Times of Suriname

Meisje gedwongen om te trouwen met 45-jarige man om wederdiens­t te bewijzen

-

Een 12-jarig meisje werd door haar adoptiemoe­der verplicht om te trouwen met een 33 jaar oudere man. De biologisch­e ouders werden pas achteraf op de hoogte gebracht en zijn woedend.

Het huwelijk vond vier weken geleden plaats in Banyuwangi, een dorp in Indonesië. De adoptiemoe­der van het 12-jarige meisje dwong haar daartoe omdat de man haar schoolgeld en dokterskos­ten altijd had betaald. De adoptiemoe­der, die tevens haar tante is, vond het huwelijk een billijke regeling om de man ‘terug te betalen’. Het meisje is tevens de vierde vrouw van de man. De biologisch­e ouders van het meisje zijn niet te spreken over de uithuwelij­king. Ze dienden een klacht in bij de politie. “De biologisch­e ouders hebben het huwelijk niet aanvaard. Het werd voltrokken zonder hun toestemmin­g”, vertelt een bron binnen de familie in Daily Mirror.

De familie van het meisje wil dat de man aangeklaag­d wordt voor het schenden van de huwelijksw­etgeving en mogelijke verkrachti­ng van het slachtoffe­r. De politie onderzoekt de zaak.

(Waar Maar Raar)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname