Times of Suriname

Verdachten moord jongedame voorgeleid

-

PARAMARIBO – Politierek­ruut Dwight P (28) en Orpheo F (34), die zijn aangehoude­n voor de moord op Chenel van der Bok (22), zijn gisteren voorgeleid op het Parket en bij de rechter-commissari­s (rc). Advocaat Maureen Nibte, die juridische bijstand verleent aan Dwight P, zegt aan de krant dat de patholoog heeft vastgestel­d dat het slachtoffe­r zondag vóór twaalf uur ’s middags om het leven is gebracht.

De raadsvrouw geeft aan dat Dwight P het hele weekend met een training van de politie bezig was. Volgens haar heeft Dwight P een waterdicht alibi. Indien de rc de rekruut niet in vrijheid stelt, is zij van plan een verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvorde­ring in te dienen om hem vrij te krijgen.

Hij was tot zondagavon­d nog op de training; zijn naam komt voor op de presentiel­ijst. Hij is de huidige vriend van het latere slachtoffe­r. Toen het ontzielde lichaam werd ontdekt, werd hij gebeld door iemand. Hij ging naar de plaats, maar werd toen aangehoude­n.

Orpheo F krijgt juridische bijstand van raadsvrouw Michella Lau-Kerssenber­g, die een verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvorde­ring voor hem had ingediend. De krant verneemt dat dit verzoek is afgewezen. Er is beroep aangeteken­d.

In deze zaak is ook Marijke F (51), tante van het latere slachtoffe­r, opgepakt. Zij maakt gebruik van haar zwijgrecht.

Zij ontdekte het ontzielde lichaam. Volgens haar zou zij de jongedame zaterdag als laatst hebben gezien, maar er zouden chatberich­ten zijn, waaruit blijkt dat zij het slachtoffe­r daarna ook had gezien.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname