Times of Suriname

Game spelen eindigt met zelfmoord

-

PARAMARIBO – Vermoed wordt dat een vijftienja­rige scholier door een gamesekte is gedreven zich van kant te maken. Hij heeft donderdaga­vond aan de Ramphalstr­aat zelfmoord gepleegd met een vuistvuurw­apen. Commissari­s van politie Ulrich Tjin Liep Shie bevestigt deze zelfmoord.

Donderdag omstreeks 17.00 uur kwam de vader thuis met zijn zoon. Hij ging hierna aan tafel om te eten. De zoon vroeg de vader enkele keren om hoe laat die uit huis zou gaan om ijs te kopen, daar zij voorbereid­ingen troffen om vrijdagoch­tend naar het stuwmeer te vertrekken. Nadat de vader klaar was met eten, vertrok hij.

Omstreeks 19.00 uur kwamen de moeder en jongere zus thuis. De tiener was toen nergens te bespeuren. De moeder belde naar de vader die zei dat de jongeman thuis was toen hij vertrok. De vader haastte zich meteen naar huis. Camerabeel­den werden bekeken en daaruit bleek dat de jongeman geen gebruik heeft gemaakt van de openbare weg en het voorterrei­n.

Ondertusse­n belde de vader naar de politie om de vermissing door te geven. Na enige tijd werd er weer gebeld naar de politie om te vertellen dat de zoon met een schotverwo­nding achter de schutting op een leegstaand perceel is aangetroff­en. De politie begon met het onderzoek en trof het vuistvuurw­apen aan. De jongeman had een contactsch­ot (inschot) ter hoogte van zijn rechtersla­ap en uitschot in zijn linkerslaa­p. Tussen de benen van de overledene werden zes patronen aangetroff­en en een huls ter hoogte van zijn rechterbee­n. Aan de hand van de aangetroff­en situatie is volgens de Forensisch­e Opsporing vermoedeli­jk sprake van zelfmoord. Een arts stelde de dood vast.

Volgens de vader is hij niet bekend met het pistool waarmee zijn zoon zich van kant heeft gemaakt. De serienumme­rs van het wapen zijn weggeschuu­rd. De vader is wel legaal in het bezit van een jachtgewee­r en een vuistvuurw­apen van een schietvere­niging. Beide zijn gedekt met een machtiging.

Volgens zowel de moeder als de vader was het latere slachtoffe­r gameversla­afd. Hij was geen uitgaansty­pe en besteedde zijn vrije tijd alleen aan games. Vermoed wordt dat de jongeman, gedreven door de gamesekte, zich van kant maakte. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de nabestaand­en. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname