Times of Suriname

Crisisteam en verscherpt­e maatregele­n COVID19

-

PARAMARIBO – Vanwege de toename van COVID-19 in het land vindt de nieuwe regering het belangrijk dat zoveel mogelijk op alle gebieden wordt gewerkt om het virus tegen te gaan. Dit zei vicepresid­ent Ronnie Brunswijk gisteren op een persconfer­entie in de Congreshal. Op basis hiervan heeft de Raad van Ministers (RvM) gisteren besloten dat het beleid met betrekking tot COVID-19 wordt uitgebreid en verschille­nde werkgroepe­n op verschille­nde niveau’s aan het werk worden gezet.

De RvM heeft besloten dat er een COVID-19crisisma­ngementtea­m wordt ingesteld met als crisismana­ger Martelise Eersel. Het team zal verder bestaan uit infectiolo­gen, microbiolo­gen, vertegenwo­ordiger van Medische Zending (MZ) en twee epidemiolo­gen. Eersel zal heel gauw samen met haar team met bruikbare protocolle­n moeten komen om ten minste het bedrijfsle­ven op een normaal niveau weer te kunnen laten draaien. Op beleidsmat­ig en uitvoerend niveau zal de algehele coordinati­e met betrekking tot COVID-19 bij de vicepresid­ent liggen en hij zal daarbij ondersteun­d worden door de ministerie­s van Buitenland­se Zaken, Regionale Ontwikkeli­ng en Volksgezon­dheid, het Directoraa­t Nationale Veiligheid en het Nationaal Coordinati­eteam voor Rampenbehe­ersing.

Het Ministerie van Volksgezon­dheid zal de uitvoering met betrekking tot maatregele­n in handen hebben en deze zal verdeeld worden over vier pijlers: beheersing van het virus in het land, het medisch aspect, economie en maatschapp­ij waarbij relevante groepen ook worden betrokken en voorlichti­ng en communicat­ie met de samenlevin­g. “Wij gaan ons vanaf nu richten op het gericht informeren van de samenlevin­g over gedragsver­andering met betrekking tot COVID-19 en de bewustword­ing over het blijven handhaven van de hygiëne en veiligheid­smaatregel­en”, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid.

De president zal vandaag de verscherpt­e maatregele­n en zijn boodschap naar de samenlevin­g over COVID-19 op de televisie presentere­n. “Alles wat is besloten om te verscherpe­n aan maatregele­n moet eerst in een presidenti­eel besluit worden vastgestel­d vandaar dat de president zelf de aankondigi­ng zal doen”, zegt Ramadhin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname