Times of Suriname

Positie Armand Zunder wankel

-

PARAMARIBO - Er komt een sterke evaluatie van de Belastingd­ienst. Minister Armand Achaibersi­ng van Financiën en Planning kondigt een stuurgroep aan die daar de zaak zal trekken. De positie van Armand Zunder, die minder dan een maand voor de verkiezing­en is aangesteld, binnen dit projecttea­m is nog onduidelij­k.

Volgens Achaibersi­ng heeft hij de komende week een gesprek met Zunder over het nieuwe beleid op de Belastingd­ienst. Het besluit over zijn toekomst als topman bij de Belastinge­n is gisteren reeds genomen binnen de Raad van Ministers (RvM), en zal hem de komende week worden meegedeeld.

Naar Times of Suriname verneemt, zal Zunder plaats moeten maken als belastingd­irecteur. Hij krijgt in ieder geval niet de leiding over het projecttea­m. De aangekondi­gde stuurgroep wil snel aan de slag gaan met de nieuwe inzichten. Wie de leiding over de stuurgroep zal krijgen, wordt ook binnenkort bekendgema­akt.

Volgens Achaibersi­ng wordt het roer omgegooid bij de Belastingd­ienst om inkomstenv­erhogende maatregele­n door te voeren in de fiscale sfeer. “Als je de maatregele­n effectief wilt invoeren, dan moet je ook daar het apparaat voor hebben. Daarom zal er een projecttea­m geïnstalle­erd worden dat zich bezig gaat houden met de zaken”, zegt de bewindsman. Die liggen meer op het gebied van inkomstenv­erhogende maatregele­n waarvan sommige al door de president zijn aangekondi­gd, en naar ik meen door de gemeenscha­p begrepen wordt. En waarbij de gemeenscha­p aangegeven heeft dat zij haar bijdrage wil leveren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname