Times of Suriname

Veroordeel­de bedankt rechter

-

PARAMARIBO - Rechter Lydia Ravenberg heeft Mohamed K gisteren veroordeel­d tot tien maanden celstraf, waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar. Zij gelastte ook begeleidin­g van de man door het Bureau Alcohol en Drugs (BAD). Na de uitspraak bedankte Mohamed K de magistraat.

“Mi e begi meester. Ik zal het nooit meer doen”, zei Mohamed K, die zijn vrouw en zoon dreigde te verwonden op 12 en 13 april in Wanica. Hij ontkent de bedreiging van zijn zoon en vrouw en poging tot het toebrengen van zwaar lichamelij­k letsel aan zijn zoon.

Hij vertelde al 25 jaar getrouwd te zijn met de vrouw. Op 12 april had hij alcohol gedronken en begon spullen in het huis kapot te slaan. Zijn zoon vroeg hem waarom hij de vernieling­en aanrichtte, waarna de man met een houwer zwaaide in zijn richting. De zoon greep de houwer vast. De vader dreigde de zoon dood te kappen en schold hem uit. Op 13 april ging hij tekeer tegen zijn vrouw en dreigde haar met een kapmes in stukken te snijden. Ook deed hij de uitlating dat haar leven in zijn handen is. De aangeefste­r is bevreesd dat de man zijn woorden in daden zal omzetten.

Mohamed K is vaker in verzekerin­g gesteld en als laatst was dat in januari. De vervolging­sambtenaar neemt mee dat de vrouw het verzoek deed voor terugtrekk­ing van de zaak. De vrouw zei dat zij niet werkt en een minderjari­g kind heeft te verzorgen. De officier eiste tien maanden celstraf, waarvan vijf voorwaarde­lijk.

Advocaat Harold Belfor vroeg met het verzoek van de echtgenote rekening te houden. Hij zei dat de brief weliswaar laat is binnengeko­men, omdat de zaak reeds in behandelin­g op de zitting was. Hij vroeg dat de man, die een habituele drinker is, zich laat begeleiden door het BAD.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname