Times of Suriname

Ophelderin­g geëist over torenhoge energierek­eningen

-

DEN HAAG - De PVV wil ophelderin­g over de torenhoge energierek­eningen van honderden Hagenaars in de Haagse wijk Transvaal Midden. Tweede Kamerlid Alexander Kops stelt Kamervrage­n van het feit dat boze buurtbewon­ers hun verhaal eerder deden tegenover De Telegraaf.

“Door de energietra­nsitie zou de energierek­ening toch omlaaggaan? Nee, natuurlijk niet! Die gaat verder omhoog”, reageerde Kops op Twitter. “Schandalig. We worden keihard voor de gek gehouden.” Het Tweede Kamerlid wil weten hoe het mogelijk is dat de bewoners worden geconfront­eerd met hoge energierek­eningen terwijl zij zijn aangeslote­n op een collectiev­e warmte- en koudeopsla­g.

Bewoner Jasar Benzian is blij dat de kwestie de aandacht heeft getrokken van de Tweede Kamer. “Ik ga zeker kijken als het debat wordt gevoerd.” Twee energie-experts benaderden hem na publicatie van het artikel om samen te kijken naar de rekeningen. De lokale partijen Hart voor Den Haag en NIDA stelden schrifteli­jke vragen over de kwestie aan het Haagse gemeentebe­stuur. Benzian en honderden bewoners schrokken zich een ongeluk toen zij dit voorjaar de eindafreke­ning kregen van Energiek 2 B.V. In plaats van geld terug, moest er fors worden bijbetaald. “Hoe kan dat? Ons werd een mooie duurzame woning voorgescho­teld met lagere energiekos­ten dan als je op het gas bent aangeslote­n”, stelt Benzian. “Ik ben niet tegen de energietra­nsitie, maar nu zou ik graag willen overstappe­n op gas, maar dat kan niet.”

De bewoners gaan binnenkort in gesprek met Staedion, eigenaar van Energiek 2 B.V. over de kwestie.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname