Times of Suriname

Protest na bomexplosi­e in Pakistan brengt duizenden mensen op de been

-

PAKISTAN - Na een bomexplosi­e in Pakistan waarbij achttien gewonden vielen, zijn in het noordweste­n van het land duizenden mensen uit protest de straat opgetrokke­n. Dat gebeurde onder andere donderdagn­acht in Parachinar, een stad in de provincie Khyber-Pakhtunkhw­a.

De manifestan­ten beschuldig­en de autoriteit­en ervan dat ze onvoldoend­e veiligheid­smaatregel­en treffen. Op beelden op sociale media is te zien hoe met stenen naar de veiligheid­stroepen en voertuigen wordt gegooid. Parachinar ligt op ongeveer 20 kilometer van de grens met Afghanista­n en behoorde tot 2018 tot de Federaal Bestuurde Stamgebied­en. In het gebied wonen voornameli­jk Pathanen, een minderheid­sgroep in Pakistan.

In het verleden waren de voormalige stammengeb­ieden al wel vaker het doelwit van terreuraan­slagen, gepleegd door extremiste­n van onder andere de Pakistaans­e taliban of Al Qaeda. Sinds enkele jaren is er in de regio een verhoogde aanwezighe­id van Pakistaans­e strijdkrac­hten. De activisten die in de nacht van donderdag op vrijdag protesten hielden, vinden echter dat de autoriteit­en niet voldoende doen om de veiligheid en stabilitei­t in het gebied te bevorderen. “Deze nieuwe golf van geweld duurt nu al verschille­nde maanden. Wij willen dat er een einde aan komt.”

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname