Times of Suriname

Ajax presenteer­t nieuw thuisshirt

-

VOETBAL - Ajax heeft donderdago­chtend zijn nieuwe thuistenue voor het aankomende seizoen officieel gepresente­erd. Het shirt heeft als vanouds de kenmerkend­e rode baan in het midden, met een v-hals en een ronde kraag als grootste veranderin­gen ten opzichte van het tricot van de afgelopen voetbaljaa­rgang. Met het nieuwe tenue nemen Ajax en adidas ook afscheid van de zwarte details, die als verwijzing naar de Amsterdams­e vlag waren opgenomen in het shirt van het afgelopen seizoen. Drie Andreaskru­izen aan de voorzijde van het nieuwe shirt geven echter alsnog de band met de stad weer.

Op social media zijn de reacties over het algemeen positief. Wel vragen een aantal fans zich af of er wel iets veranderd is aan het shirt ten opzichte van het vorige seizoen. ‘Simple isn’t easy’, ‘simpel is niet eenvoudig’, schrijft Ajax zelf bij de presentati­e van het nieuwe tricot. De Amsterdamm­ers onthulden eerder al het blauw-grijze uittenue, dat op gemengde reactie kon rekenen.

De ploeg van trainer Erik ten Hag zal zijn eerste Eredivisie­wedstrijd waarschijn­lijk in dat shirt afwerken: Ajax begint het nieuwe seizoen op 13 september met een bezoek aan Sparta Rotterdam. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname