Times of Suriname

Financiële zorgen Boris Becker nemen toe

-

TENNIS De financiële zorgen van Boris Becker stapelen zich op. De Duitse tennislege­nde heeft een claim van zo’n 38 miljoen euro aan zijn broek gekregen van voormalig zakenpartn­er Hans-Dieter Cleven, die beweert dit bedrag aan Becker te hebben uitgeleend.

Becker werd in 2017 failliet verklaard en om dat faillissem­ent te voorkomen zou hij zo’n 38 miljoen euro geleend hebben bij Cleven. Iets wat Beckers advocaat, ChristianO­liver Moser, ontkent. ,,Mijn cliënt heeft de door Cleven geclaimde bedragen nooit ontvangen. De claim van de heer Cleven is en blijft daarmee volkomen onterecht.” Becker en zijn advocaat hadden bezwaar kunnen indienen tegen de claim, maar omdat die periode verstreken is, wordt de claim als officieel gezien.

De zesvoudig grandslamw­innaar zou volgens Duitse media het huis van zijn moeder als onderpand gebruikt hebben en ook zijn boerderij op Mallorca zou Becker hebben overgedrag­en aan Cleven. Becker won 49 toernooien in zijn carrière, waaronder drie keer Wimbledon, en verdiende een slordige 20 miljoen euro prijzengel­d. Ooit werd het vermogen van Becker geschat op zo’n 150 miljoen euro. Hij liet ruim tachtig van zijn bekers, medailles, rackets, horloges en foto’s onder de hamer gaan in een onlineveil­ing van het Britse veilinghui­s Wyles Hardy. Dat leverde hem ruim 700.000 euro op.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname