Times of Suriname

Spelers mogen maar drie gasten meenemen naar US Open

-

TENNIS - Ondanks de nog steeds stijgende coronacijf­ers in de Verenigde Staten en de mogelijke reisrestri­cties voor ¬ bepaalde landen blijft de Amerikaans­e tennisfede­ratie voorbereid­ingen treffen voor de US Open (31 augustus-13 september).

De maatregele­n die ervoor moeten zorgen dat er in New York een bubbel van 600 tennissers en begeleider­s kan gecreëerd worden, zijn rigoureus. Spelers en hun omkadering zullen bij aankomst in één van de twee officiële hotels het eerder vooropgest­elde hotel op JFK Airport is al afgevoerd - getest worden, waarna ze tot de uitslag op hun kamer moeten verblijven en pas bij een negatief resultaat toegelaten worden tot het Billy Jean

King National Tennis Center, op een half uur rijden. Na twee dagen volgt al een tweede onderzoek. Gedurende de drie toernooiwe­ken zullen ze regelmatig opnieuw getest worden. Elke speler mag drie gasten meebrengen naar de US Open van wie één begeleider toegang krijgt tot de kleedkamer­s in het Arthur Ashe Stadium. Elke dag zal de temperatuu­r van de spelers gemeten worden en moeten ze een vragenlijs­t invullen om de site binnen te mogen. Ze zullen er ook te allen tijde mondmasker­s moeten dragen tenzij ze trainen, fitnessen of een wedstrijd spelen. Voor aanvang moeten de spelers ook een ‘Legal Consent Waiver’ onderteken­en – wat waarschijn­lijk zoveel betekent dat ze zullen afzien van gerechteli­jke vervolging van de organisati­e mochten ze toch het coronaviru­s oplopen - om te kunnen deelnemen aan deze US Open.

Eerder werd al meegedeeld dat er geen media en geen publiek aanwezig zullen zijn. Het Amerikaans­e grandslamt­oernooi zou normaliter op 20 augustus nog moeten voorafgega­an worden door het toernooi van Cincinnati op dezelfde ¬ locatie. Gisteren werd dan weer bekend dat de WTA heel het Chinese deel van de kalender, van 12 oktober tot 23 november, zal moeten schrappen. Een financiële aderlating voor de speelsters én de damestenni­sbond.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname