Times of Suriname

Aandeel Intel zakt in na uitstel nieuwe chip

-

SANTA CLARA - Chipmaker Intel heeft de omzet in het tweede kwartaal flink opgevoerd. Het Amerikaans­e bedrijf verkocht vooral meer chips voor gebruik in datacentra, nu er wereldwijd veel meer thuis wordt gewerkt. Ook de uitbouw van 5G-netwerken voor mobiele telefonie deed het bedrijf goed.

Het aandeel zakte nabeurs evenwel met 9%. Intel maakte verder bekend dat de productie van chips met het 7 nanometerp­rocedé een halfjaar vertraagd is. Die chips, waarbij de verbinding­en kleiner zijn waardoor chips kleiner kunnen worden of meer rekenkrach­t bieden op hetzelfde formaat, liggen nu een jaar achter op de interne planning van Intel. Dit jaar gaat Intel nog meer chips maken met verbinding­en van 10 nanometer.

De omzet van Intel kwam uit op 19,7 miljard dollar, een vijfde meer dan een jaar eerder. De winstmarge daalde daarbij wel aanzienlij­k ondanks lagere uitgaven aan onderzoek en ontwikkeli­ng en overnames. De nettowinst steeg met 22 procent, tot 5,1 miljard dollar. Voor heel dit jaar rekent Intel op een omzet van 75 miljard dollar en een winst per aandeel van 4,53 dollar. Eerder gaf het bedrijf nog geen verwachtin­g vanwege de onzekerhed­en rond de coronacris­is. ( De Telegraaf )

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname