Times of Suriname

Apple onder vuur om ’misleiding consument’

-

USA - iPhone-maker Apple wordt onderzocht door autoriteit­en van meerdere Amerikaans­e staten wegens vermeende misleiding van consumente­n. Het aandeel Apple daalde 4,5% op de beurs in New York. De waarschuwi­ng dat er mogelijk wordt opgetreden bij misbruik door Apple, blijkt uit een document in handen van het Tech Transparan­cy Project waarover bericht.

Het onderzoek, bijvoorbee­ld door de Texaanse Consumer Protection Division, is volgens het document ingezet en zal bij vaststelli­ng van de overtredin­g - die niet precies wordt geduid - ertoe leiden dat er tegen Apple wordt opgetreden. Naar Apple loopt al onderzoek van de Europese Commissie wegens mogelijk

persbureau Axios misbruik van zijn grote marktposit­ie in de eurozone. Zakenbank Goldman Sachs werd donderdag negatiever over de producent van smartphone­s, tablets en pc’s en verlaagde het koersdoel tot $299 per aandeel bij een koers donderdaga­vond van $371,35. Het aandeel Apple noteerde donderdaga­vond 4% lager op een al rode Nasdaq-index.

( De Telegraaf )

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname